2010-07-02

Good Vibe Recordings

Jag har påbörjat flera olika samlingar när det kommer till musik, tror dock inte att jag någonsin har slutfört någon utav dom. Antingen har jag tappat intresset eller så har jag fått någon typ av prestationsångest när jag förstått att det tar för mycket energi, tid och ekonomi. Så har det helt enkelt dött ut i de flesta fall.
Det är där jag skiljer mig ifrån en äkta skivnörd tror jag.

Nu på senare år köper jag inte ens skivor, jag kan till och med komma på mig själv att bli frustrerad och en gnutta irriterad när jag inte kan hitta en gammal 12" som har släppts i 500 exemplar rippat till mp3. Gratis naturligtvis.
Så skall det kanske inte vara, det förstår jag.
Jag har fortfarande kvar de flesta skivor som jag har samlat på mig under åren och jag ser fram emot tills den dagen jag åter igen kan packa upp dom. I en ny ordning till och med kanske.

Tyvärr så har jag ingen riktigt imponerande samling att prata om men jag har en eller två som jag fortfarande känner mig glad över att ha samlat på mig. Det är väl det som betyder något egentligen.

En samling som jag ångrar än idag att jag gjorde mig av med är de tidiga Atmosphere tolvorna samt någon Ep och en signerad Sad Clown Bad Dub CD. Inte för att jag fortfarande älskar deras musik utan för den barnsliga anledning jag hade. En kort sammanfattning, jag träffade Slug efter en spelning på Fat Milk på gamla kompaniet i Göteborg. Tyckte han var dryg och fick då avsmak för hans musik. Skivorna såldes till första bästa fjortis på woha.nu. Billigt.

Det finns en samling som jag är jätteglad över att ha kvar och är också anledningen till detta blogginlägg. Good Vibe Recordings.

Här är ett fall där jag bestämde mig för att sluta samla när dom började släppa dålig musik helt enkelt. 1996 släppte de deras första kassett med Animal Pharm (vilet jag faktiskt inte äger) och 2005 släppte de deras sista släpp innan konkurs eller vad som nu hände.
Så mellan åren 1996 och 2005 levde Good Vibe men det var bara mellan åren 1996 och 2000 som det släpptes något utav värde. Som det ser ut så är det bara den där jäkla kassetten med Animal Pharm som saknas. Får ta och ta tag i det där vid tillfälle.


Inga kommentarer: