2010-11-13

Edan - Primitive Plus (2000/2002)


Edan gav först ut Primitive Plus på egen hand år 2000 som en cd-r men det officiella släppet kom 2002 då det brittiska bolaget Lewis Recordings gav ut den.
Ja, vad ska man säga om det här då..? Det är kort och gott ett väldigt underhållande album. Fullspäckat med lekfulla samplingar, smutsiga trummor och finurligt humoristiska texter. Starka influenser av den gamla skolan och dess b-boyism.
Jag känner mig lite seg idag så jag sätter nog punkt där men ni som har hört albumet förstår säkert varför den nämns här. Vore nästan brottsligt att inte ta med den i en lista över betydelsefulla album i från förra decenniet.
Edan bjöd dessutom på en oförglömlig konsert som jag fortfarande relaterar till när jag har varit på andra spelningar. Han lade liksom ribban väldigt högt.


2 kommentarer:

michael sa...

Ja, det är verkligen en grym platta! Och likaså uppföljaren Beauty and the Beat. Synd att han knappt släpper nåt numera.
Åh! Ja, den spelningen är topp 3 utan tvekan!

eatmyears sa...

Jag har fortfarande inte gett Beauty and the Beat en ärlig chans. Inte för att jag misstror utan det har bara inte blivit av. Skall skärpa mig :)